Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2009 17:33 - Google Analytics със страхотни подобрения
Автор: novinata Категория: Новини   
Прочетен: 949 Коментари: 0 Гласове:
1



Винаги съм твърдял, че Google Analytics е инструмент от висока класа и въпреки, че е безплатен, е конкурентен на всички платени "industrial" и "professional" решения. Неслучайно се потрудих да взема и официален сертификат за този инструмент.

Вчера в блога на Google Analytics обявиха множество нови услуги и подобрения на съществуващи функционалности. Препоръчвам да прочетете публикацията и да гледате клипчетата, които са пуснали, но ще направя и кратък разбор тук.

На първо място се увеличават достъпните "Цели" (Goals) от 4 на 20 на профил (може да имате повече от един профил на уебсайт). Добавя се възможността да се дефинират цели базирани на времето, прекарано на сайта и на импресиите на посещение.

Има развитие и в насока проследяване на потребителите, ползващи мобилни телефони и смартфони - нещо, което изглежда ще става все по-важно с идващите години.

Една страхотна според мен нова функция е Advanced Table Filtering, която позволява филтриране по стойностите на две колони във всеки отчет. Това е много важно за по-прецизното сегментиране на аудиторията при анализите.

С новите функции идва и Analytics Intelligence, което представлява алгоритъм за откриване на значителни промени и отклонения от трендовете по различни вертикали в отчитаните данни. Изключително полезна функция, заради която съм ползвал услуги на 3-ти страни (има една подобна, макар и не толкова добра разработка през Google Analytics API). Комбинирано с Alerts, които да съобщават при настъпване на събитие новата функция е просто безценна.

Очаквам през следващите дни новите инструменти и функции да станат достъпни във акаунтите и да мога да ги тествам лично.


Тагове:   Google,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

Архив